Inför Första Arbetsintervju.

Klä dig korrekt

Förbered din klädsel dagen innan intervjun och se till att den passar till företagets klädkod.

Kom i tid

Du bör alltid komma minst 10 minuter intervjun skall starta. Detta för att du ska få lite tid att förbereda dig och för att visa arbetsgivaren att du är punktlig och därmed pålitlig.

Första intrycket det viktigaste

Detta är verkligen sant när det gäller att gå på anställningsintervjuer. Det allra första intrycket du gör på intervjuaren kan ha ett stort inflytande senare under intervjun. Det är bäst att presentera sig själv, skaka hand och visa säkerhet.

Intervjuare brukar ofta prata lite om väder och vind först, alltför att hjälpa dig att slappna av. Häng på i det inledande samtalet på ett enkelt och vänligt sätt utan att gå in på alltför mycket detaljer. Låt intervjuaren ta initiativet i konversationen och försök slappna av.

Dela dina livserfarenheter

Eftersom detta är din första arbets intervju, förväntas du inte ha en omfattande arbetslivserfarenhet. Det bästa sättet att övertyga intervjuaren är att dela dina livserfarenheter från tidigare sommarjobb, utbildning, fritidsintressen och andra aktiviteter som styrker din trovärdighet när det gäller att kunna utföra det aktuella jobbet du söker.

Du kan berätta om upplevelser eller händelser som på ett bra sätt beskriver hur du tog initiativ, fattade beslut, och hur du uppnått resultat av olika slag. Detta kommer att ge intervjuaren levande exempel på vad du kan och vad som kan förväntas av dig om du skulle erbjudas en anställning.

Ställ frågor

De viktigaste frågorna under en anställnings intervju bör komma från dig. Försök att fråga om något som visar ditt intresse för företaget och de utmaningar som dom har. Försök också att väva in hur du kan bidra och vad du kan erbjuda dem.

Tacka för besväret

Efter intervjun bör du alltid tacka intervjuaren för att han/hon tog sig tid att träffa dig. Det många inte tänker på är att det kostar företag stora summor pengar att hålla intervjuer, och att det ibland blir slöseri med företagets tid och pengar, om man inte har något konkret att erbjuda dom. Så se till att visa din tacksamhet!

Ta i hand och fråga gärna om och i så fall när du kan förvänta att höra något ifrån dom. Det rekommenderas också att skicka ett tackbrev efter intervjun, vilket faktiskt kan göra stor skillnad i deras beslut.

Ok, nu är det upp till dig att genomföra din första jobb intervju. Följ dessa tips så kommer du att klara dig fint.

Lycka till med intervjun!

Fråga: Varför vill du jobba hos oss?

Så svarar du:På frågor om varför du sökt dig till just detta företag/organisation eller tjänsten. Visa att du är uppriktigt engagerad och intresserad och gjort läxan så att du känner till en hel del om företaget redan. Företaget vill känna sig ”utvalt” och inte en del i dina massuppvaktningar med ansökningar.


Fråga: Berätta lite om dig själv

Så svarar du: Detta är en vanlig öppningsfråga som intervjuaren ställer för att han eller hon skall kunna skapa sig ett helhetsintryck av dig. Var personlig men inte privat. Undvik att rabbla upp hela ditt cv (som intervjuaren redan har läst). Lagom tid är ett par, tre minuter.

Fråga: Vilka är dina svaga sidor?

Så svarar du: Lika vanlig är frågan om vilka som är dina svaga sidor. Istället för att skämmas för eller försöka sopa dina brister under mattan kan du kalla det ”din utvecklingspotential”. Prata dock alltid mindre om dina negativa sidor än dina positiva och visa att du är villig att utvecklas och lära dig mer om dig själv och andra.

Fråga: Vilka är dina starka sidor?

Så svarar du: När du får frågan om vilka dina starkaste sidor är så väljer du ut tre huvudegenskaper och fokusera på dem. Är du osäker samla superlativ hos kolleger och vänner. Var ödmjuk men ta plats.

Fråga: Hur mycket har du tänkt dig i lön?

Så svarar du: Ibland ställs lönefrågan, enligt mig, lite för tidigt i processen. Lön kan vara en klurig fråga och undvik gärna att uttala löneanspråk direkt. Försök vänta tills du kunnat ställa mer frågor om tjänsten, arbetstider, krav och villkor och tills du ”sålt in dig lite bättre”.

Fråga: Var ser du dig själv om 3, 5 eller 10 år?

Så svarar du: Sen vill ju intervjuaren ofta också veta hur du ser på din framtid. Det är bra om du visar att du tänkt till och har börjat formulera en framtidsvision/plan och att du tänker dig en långsiktig utveckling inom företaget så att de vill satsa på dig.

Fråga: Varför skall vi anställa just dig?

Så svarar du: Det är ju klart att intervjuaren vill ha ett bra svar på varför de ska anställa just dig av alla som sökt tjän-sten. Förmedla en känsla
av att du vet vem du är och vad du kan tillföra företaget. Visa vilja och glöd! Många är rädda för att sälja sig själva så detta bör du träna på lite extra mycket.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0