HJÄLP MIG!!

Tar studenten till sommaren och jag behöver erat råd och tips! =) Det är dessa två jag har fallit för, men vet ni mer så säg gärna till, behöver allt råd och stöd som jag kan få, känner lite smått panik!

Inför Första Arbetsintervju.

Klä dig korrekt

Förbered din klädsel dagen innan intervjun och se till att den passar till företagets klädkod.

Kom i tid

Du bör alltid komma minst 10 minuter intervjun skall starta. Detta för att du ska få lite tid att förbereda dig och för att visa arbetsgivaren att du är punktlig och därmed pålitlig.

Första intrycket det viktigaste

Detta är verkligen sant när det gäller att gå på anställningsintervjuer. Det allra första intrycket du gör på intervjuaren kan ha ett stort inflytande senare under intervjun. Det är bäst att presentera sig själv, skaka hand och visa säkerhet.

Intervjuare brukar ofta prata lite om väder och vind först, alltför att hjälpa dig att slappna av. Häng på i det inledande samtalet på ett enkelt och vänligt sätt utan att gå in på alltför mycket detaljer. Låt intervjuaren ta initiativet i konversationen och försök slappna av.

Dela dina livserfarenheter

Eftersom detta är din första arbets intervju, förväntas du inte ha en omfattande arbetslivserfarenhet. Det bästa sättet att övertyga intervjuaren är att dela dina livserfarenheter från tidigare sommarjobb, utbildning, fritidsintressen och andra aktiviteter som styrker din trovärdighet när det gäller att kunna utföra det aktuella jobbet du söker.

Du kan berätta om upplevelser eller händelser som på ett bra sätt beskriver hur du tog initiativ, fattade beslut, och hur du uppnått resultat av olika slag. Detta kommer att ge intervjuaren levande exempel på vad du kan och vad som kan förväntas av dig om du skulle erbjudas en anställning.

Ställ frågor

De viktigaste frågorna under en anställnings intervju bör komma från dig. Försök att fråga om något som visar ditt intresse för företaget och de utmaningar som dom har. Försök också att väva in hur du kan bidra och vad du kan erbjuda dem.

Tacka för besväret

Efter intervjun bör du alltid tacka intervjuaren för att han/hon tog sig tid att träffa dig. Det många inte tänker på är att det kostar företag stora summor pengar att hålla intervjuer, och att det ibland blir slöseri med företagets tid och pengar, om man inte har något konkret att erbjuda dom. Så se till att visa din tacksamhet!

Ta i hand och fråga gärna om och i så fall när du kan förvänta att höra något ifrån dom. Det rekommenderas också att skicka ett tackbrev efter intervjun, vilket faktiskt kan göra stor skillnad i deras beslut.

Ok, nu är det upp till dig att genomföra din första jobb intervju. Följ dessa tips så kommer du att klara dig fint.

Lycka till med intervjun!

Fråga: Varför vill du jobba hos oss?

Så svarar du:På frågor om varför du sökt dig till just detta företag/organisation eller tjänsten. Visa att du är uppriktigt engagerad och intresserad och gjort läxan så att du känner till en hel del om företaget redan. Företaget vill känna sig ”utvalt” och inte en del i dina massuppvaktningar med ansökningar.


Fråga: Berätta lite om dig själv

Så svarar du: Detta är en vanlig öppningsfråga som intervjuaren ställer för att han eller hon skall kunna skapa sig ett helhetsintryck av dig. Var personlig men inte privat. Undvik att rabbla upp hela ditt cv (som intervjuaren redan har läst). Lagom tid är ett par, tre minuter.

Fråga: Vilka är dina svaga sidor?

Så svarar du: Lika vanlig är frågan om vilka som är dina svaga sidor. Istället för att skämmas för eller försöka sopa dina brister under mattan kan du kalla det ”din utvecklingspotential”. Prata dock alltid mindre om dina negativa sidor än dina positiva och visa att du är villig att utvecklas och lära dig mer om dig själv och andra.

Fråga: Vilka är dina starka sidor?

Så svarar du: När du får frågan om vilka dina starkaste sidor är så väljer du ut tre huvudegenskaper och fokusera på dem. Är du osäker samla superlativ hos kolleger och vänner. Var ödmjuk men ta plats.

Fråga: Hur mycket har du tänkt dig i lön?

Så svarar du: Ibland ställs lönefrågan, enligt mig, lite för tidigt i processen. Lön kan vara en klurig fråga och undvik gärna att uttala löneanspråk direkt. Försök vänta tills du kunnat ställa mer frågor om tjänsten, arbetstider, krav och villkor och tills du ”sålt in dig lite bättre”.

Fråga: Var ser du dig själv om 3, 5 eller 10 år?

Så svarar du: Sen vill ju intervjuaren ofta också veta hur du ser på din framtid. Det är bra om du visar att du tänkt till och har börjat formulera en framtidsvision/plan och att du tänker dig en långsiktig utveckling inom företaget så att de vill satsa på dig.

Fråga: Varför skall vi anställa just dig?

Så svarar du: Det är ju klart att intervjuaren vill ha ett bra svar på varför de ska anställa just dig av alla som sökt tjän-sten. Förmedla en känsla
av att du vet vem du är och vad du kan tillföra företaget. Visa vilja och glöd! Många är rädda för att sälja sig själva så detta bör du träna på lite extra mycket.

Underbara kväll =)

Hela dagen har varit jobbigt och det avslutas med något riktigt bra =D Hehe.
Har hjälpt pappa med att plocka ris till påskelden och det var väldigt jobbigt och tråkigt, men vissa stunder var det roligt :P
Sedan så kommer jag hem och då står syrran, Karin och Hanna och sjunger för mig i dörröppningen med tända ljus, det var så mysigt och så vackert. Trodde inte att jag hade så fina vänner! <3 Underbara är ni!! =)
Sedan så hade de lagat mat och vi åt, det var jätte gott! C(;
Mycket gottit, potatisgratäng, sallad, grillat kött och stekta svampar och lök, gött! <3
Såhär ser mina älsklingar ut <3 :

VAR MED OCH TÄVLA DU MED! ;)

Gå in här och tävla på underbara Hanna Widerstedts blogg med:

http://www.widerstedt.com/2012/03/vinn-en-marc-by-marc-jacobs-vaska.html

Mindhunters

FÖR JÄVLA BRA FILM!! ;)

Rekommenderar den starkt till alla! :)
Handling:
Studerande vid FBI:s program för psykologisk profilering placeras på en ö för det slutgiltiga provet i sin utbildning.

Wonderbara liv :)

Solen skiner och det är så underbart varmt ute idag =) Jag slutar om sisådär en timme och då ska jag möta upp min vän Isa. Har dessvärre ingen aning om vad vi ska göra, men det blir nog något.
För övrigt så hade jag utvecklingssamtal idag, det gick faktiskt förväntansfullt bra :) Förutom min frånvaro då, fast jag är ju sjukanmäld så det är ett bra plus :D

Trötta? :)


Ska berätta en rolig sak för er =P

Igår bestämde vi oss för att se på film, jag och älsklingen. Men det tog knappt 15 minuter försen han stensov och katten kom och la sig mot mitt bröst och slockna den med. Sedan så låg jag där själv och kollade på filmen samtidigt som jag spelade wordfeaud några gånger, haha! Underbara liv <3

Längtar tills det händer mer här hos oss, snart så snart <3

Ute och gått en hel timme! ;)

Underbart skönt väder! =)
Innan jag begav mig utåt så såg det så kallt ut, så jag plockade på mig linne, tjocktröja och min vinterjacka. Men när jag kom ut så var jag precis lagom varm, men efter en timmes promenad så blir det så sjukt varmt att man vet inte vart man ska ta vägen, haha! ;) Bad bad!
Man lär sig tidsnog. Skönt att promenaderna har kommit igång igen, nu är det jag som ska ner i vikt! :D Tills jag trivs och mår bra, fast jag gör det nu med, men trivs inte riktigt =/ Men det blir nog supero bra! ;)

Så j*vla trött!

Alla dessa idioter, både tjejer och killar. Som är tillsammans och gör slut för att de bråkar, vad fan! Ni vet inte hur det känns när det tar slut och man står där ensam och man verkligen har förlorat den som man höll som kärast. Det som var en varmast om hjärtat, det är helt borta...
Jag personligen vet hur det är, därför kan jag yttra mig. Men ni, ni vet inte ett skit! Omg!
....
Dålig dag

Rastlös efter...


Att ha pluggat massor och gjort en header till min älskade vän Sofia som ni kan se i inlägget innan detta =)

Har druckit upp nästan en stor kopp kaffe också, för att orka :P Haha. Nu ska jag strax bege mig utåt på en låång promenad, tänkte mig en timme runt stan. Men jag vill så gärna springa av mig också, så jag funderar på om det ska bli en promenix mot skogen istället? Aja, det löser sig!
Har varit hos älsklingen en hel vecka, myspys <3 Känns redan som om jag bor här hihi =) Längtar faktiskt tills jag flyttar hit.
Idag är det söndag, en vilodag. Men jag ska plugga en massa, har lite att göra i veckan, lite prov och sådär =) Håller ju på med vårt projekarbete också, tänkte att ni skulle få ta del av det senare i veckan, eller kanske redan idag? Håll utkik! :)
Nu ska jag kila iväg! Pusshej <3

Gjort en header till min älskade vän Sofia <3

Visst blev den bra? =) Hihi.
Hon blev så glad när hon fick den :D <3
Besök hennes blogg här:

http://soffanmedco.wordpress.com/

Kärleken jag har till fotning =)

Lite bilder ifrån foto C som jag har fixat och trixat lite med :D
Tycks? =)

Kärleken..


Det är det bästa som finns, men också det som sårar mest.

När jag förlorad David, mitt livs kärlek. Då grät jag så mycket att ögonen blev svullna och jag orkade verkligen ingenting, orkade inte äta, umgås med någon, sova eller något liknande. Allt jag gjorde var bara att ligga och gråta.
Det var få nätter som jag verkligen kunde få sömn och sova.
Men tankarna som sprudade i mitt huvud var: kommer jag någonsin att få vara hans igen och han min? kommer vi någonsin att bli tillsammans igen?
Just då var dessa ord helt ofattbara och inte alls genomförbara. Men två månader efter att jag hade gråtit och gråtit. Så får jag sms om att han vill ses igen. Han saknade mig, lika mycket som jag saknade honom, om inte mer!
Vi träffades och bestämde att göra ett nytt försök och nu sitter jag här idag den 17 Mars 2012 och den 1 Juni 2012 flyttar jag in hos honom och vi ska bli sambos igen. Jag längtar, jag trivs och det bästa med allt är att jag faktiskt mår bra :)

Jag är lycklig och vill alltid ha det såhär <3

Medium.

Då har jag ringt till min kusins tjej som är medium, det var riktigt bra kände jag, vilken lättnad! :)
Jag har fått veta att jag har haft en liten bebis hos mig, som har krypit runt. (min mosters bebis som hon förlorade för flera år sedan)
För hon sa att det var flera år sedan han dog. Sedan att jag har en tant som grejar i mitt kök och är högljudd, som jag har hört väldigt mycket och som kollar på mig när jag sover, det kan vara hon som bodde i älsklingens lägenhet där han bor nu.
Hon hade också sagt några saker till mig:
"Härliga Unge, du sprider så mycket ljus" och något liknande att det är roligt att vara hos mig och att jag är så snäll och goer och att hon förstår att jag gillar att vara själv för att kunna ta igen mig själv så jag orkar med alla andras tankar och om de mår dåligt..Jag frågade om David och mig också, eftersom att det har tagit slut innan.
Hon sa att vi har ett starkt kärleksband och att vi har mer än det, vi är själsfränder.
Vi har också varit tillsammans i ett annat liv och det livet vi lever nu är inte det sista livet som vi kommer att vara tillsammans i :) Sedan så ser framtiden väldigt bra ut för oss, men som sagt var, man gör sina egna val, antinge är de bra eller dåliga.


Känns så bra just nu.Tack älskade Lis <3

http://www.facebook.com/pages/Love-For-Life/194357733934046
Så coolt, hon sa till mig att lyssna på henne först och sedan skulle jag säga om det hon sagt var sant eller inte :)

Kaffe <3

Kaffe är så gott, riktigt härligt! ;) Smakar riktigt bra efter att man har gjort fint här, nu fattas det bara att bädda sängen, men det kommer ;) hihi. Nu ska jag typ lägga mig i ett bad, ta någon alvedon och sedan träffa Victoria <3 Efter det ska jag åka till Skara och hämta systeryster :) Hon ska sova hos mig några nätter, myspys! :)
Ni får ha en jätte bra kväll <3

Sjuk och städa.

Har varit hemma ifrån skolan idag, är sjuk :( Halsont, huvudvärk, nackvärk, ont i hela kroppen och febern kommer och går =/ Väldigt jobbigt kan jag lova er =/
Jag har i alla fall storstädat för partajjat i kväll! =)

Börjar nog bli sjuk... :(

Känner mig inte alls kry, huvudvärk, halsont och febern kommer och går :'/
Kanske någon sjuke jag fick när älsklingen åkte <3

Produktförpackning.. :P

Just nu håller jag på med produktförpackning i grafisk illustration. Det är väldigt roligt! Men just nu håller jag på med att försöka hitta innehåll i ljus och lite annat som ska vara i innehållet :P Det är lite svårt. Men det går nog bra. Nöjd än så länge i alla fall, hoppas att läraren är detsamma, hihi :)
I morgon är det 100-dagars det firar jag och min klass med förfest hos mig och sedan utgång på Stadt. Kul! :)

Fixat foton :-)

Har just nu foto lektion och håller på att fixa med foton. Tänkte lägga ut senare, före och efter bilder men det kommer senare ;-) Ska också jobba i kväll, och sen ska jag spendera kvällen och natten med älsklingen :-) Jag ska gå upp vid 3 eller 4 i natt och köra honom till hans bror för att de ska ju åka till Sälen... :( Så jag och älsklingen kommer att ses på söndag igen.
Så idag blir det massa mys och ingen bloggning typ, hehe.. :P Måste njuta av min älskling innan han åker <3

Onsdag... Halva veckan kvar.

Just nu sitter jag i skolan, har precis blivit intervjuad av några ifrån Zambia som är här på besök i tre veckor. Jag är inte sådär jätte bra på engelska men det funkar. Fick lite hjälp av Karolina och det behövdes med vissa ord, jag och engelska ord går inte så bra ihop, hehe. Men det var roligt och så. De ska typ visa filmen för deras familjer och så i deras land, det är var frågor om homosexuella och vad man tycker om de och så vidare...

Eftermiddag med IsaPisa och Skilda Världar Volym 5 ;-)

Jojjomen, eftermiddagen kommer att spenderas med IsaPisa :-) Vi ska fika och prata, chokladpudding med grädde och jordgubbar gött! C(; Hihi.
Sedan så ska jag avnjuta några avsnitt Skilda Världar Volym 5 ;-) Innan baby kommer och övernattar hos mig, mys! <3
Bara två nätter ihop till, sedan är du borta i tre nätter... <3

Min baby ska åka till Sälen på torsdag!

Och han lämnar mig all by myself tills söndag.. :-/Men jag kommer överleva, har ju Tage (ett ansvar!) Sedan så har jag bilen hemma också, så jag kan ta mig lite vart jag vill :-) Ska försöka fortsätta att röra på mig en timme om dagen också, för det är så jäkla skönt och vill man bli av med fett så GO FOR IT! ;-)

God morgon. En trött sådan...

Just nu sitter jag i skolan, har religionkunskap, trevligt :-P Vi skriver på fördjupningsuppgifter, jag har valt att skriva om abort, tycker att det är ett intressant ämne!
Sedan så sitter jag och tänker på hur mycket jag älskar min pojkvän, jag är så glad och lycklig, hoppas fan att det varar länge nu!
Är riktigt trött idag men men :-P Hihi. Jag har foto efter religion och då ska jag gå hem och fota, och fixa lite käk, pommes, bearn.sås och kött C(; Och se något avsnitt av Skilda Världar Volym 5 som kom igår :-D Överlycklig! =) Just det!
I eftermiddag kommer Isa till mig, vi ska äta chokladpudding med grädde och jordgubbar och bara chilla =) hihi.

Fotade Malin Gummsan I Lördags =D

Litet smakprov, mer kommer senare! :-)

School...

Snart ska jag till skolan, usch vad skoltrött jag är :-( Fast skolan är bättre än att jobba, but sometimes it's just suck..
Hade ställt klockan på 9 i morses, men jag gick upp några minuter tidigare, då jag vaknade av att telefonen ringde, det var min älskade Susanne <3 Vi pratade i drygt en timme om allt mellan himmel och jord, känns verkligen bra att kunna ha en sådan vän, som man pratar med allt om :-)
Medan vi pratade så gjorde jag i ordning mig, sminkade mig :-P
Så nu har jag suttit en timme och bara inväntat att klockan ska bli kvart över elva, så jag kan traska till skolan :-P
Har historia och sedan idrott :-S Men jag ska kämpa upp idrotten så jag får ett G i slutbetyg, var visst några lektion jag behövde ta igen ;-) Men det klarar jag! :-D Hihi.
Sedan blir det till att gå hem med Hännäh och plugga inför vårt arbetsmiljö och säkerhetsprov som vi har idag, blää. Fattar inte meningen med alla dessa prov, sucks sucks sucks.. :-P


Nä nu ska jag fixa i ordning det sista och sedan traska till skolan, yay!
Just det, idag är det 20 styckna ifrån Zambia i skolan också, de stannar i tre veckor :-P

Mysigt avslut på veckan med baby <3

Jag hade gjorde chokladpudding och grädde med jordgubbar till efterrätt :-) Det var uppskattat av baby! <3

Myskväll med älsklingen <3

Älsklingen och jag myser framför tv:n, först kontoret och sedan Big Brother :-D
Vi äter spagetti och köttfärssås C(-;
Till efterrätt blir det chokladpudding med grädde och jordgubbar :-D
Ha en bra söndag allihopa =) Jag avslutar min otroligt mysigt <3

Lördagen blev mer än bara en lugn tjejkväll :-P

Jag, Hanna och Victoria umgicks och det var väldigt roligt :-) Vi satt och pratade och åt gott, sedan så började vi dricka lite, eller jag och Hanna. Det var jävligt nice! ;-)
Lite påverkade blev vi allt, sedan så gick vi ut och träffade Victorias kille, och JA!! :P Hanna spelade in en video den kvällen, OMG!! Jag är fan hel knasig!! HAHAHAH! ;-)
Ska se om jag får tillgång till den så ska jag visa den för er, det var helt galet! :-P

Skrämmande kväll! :-O


JAG VAR MED OM NÅGOT SKRÄMMANDE!!

Strax innan min kompis Victoria skulle komma så satt jag vid datorn, men bestämde mig för att låsa upp dörren som jag tidigare låst, och sedan satte jag mig vid datorn igen i drygt 15 minuter. Sedan så öppnas dörren jätte sakta... :S Jag tänkte att det var Victoria och sa:
Victoria ge dig, du kan inte skrämma mig!
Men ingen kom in, och den öppnades jätte sakta, sedan slogs den bara upp! :S Och jag hade fötterna under bordet och blev så jäkla rädd att jag drog upp fötterna och min ljuslykta åkte i golvet, men den höll! Sedan så gick jag dit och det var verkligen INGEN där!! :S Det var mörkt i trappuppgången och inga steg eller någonting.. :S
Och ja, jag tror på övernaturliga ting och spöken och dylikt, så ja, jag är nog hemsökt!
Tur att jag flyttar om ca 3 månader :-)
Men tills dess, så lär jag inte sova själv! ;-)


Nybäddad säng :-)

Mysigt med en nybäddad säng, så skönt! :-) Behöver dock städa, dammsuga och dylikt, men jag gör det senare i veckan då jag ska ha förfest hos mig på fredag, hela min klass kommer :-D Vi ska fira att det är 100 dagar kvar tills studenten! ;-D OMG! Fatta att jag är nervös!! :-P Men så jäkla kul kommer det att bli :-) Det var i alla fall uppskattat när jag sa att vi kunde vara hos mig på för fest ;-)
Förutom att ha bäddat så sitter jag nu och dricker mitt efterlängtade kaffe :-) Har sovit hos älsklingen i natt och han har sin kaffebryggare i garaget, gött! ;-P Mysigt att gå ner dit och fika, hihi.
Skulle egentligen på barndop idag, men jag har så mycket att plugga med, så jag ska börja genast! :-)

Oh I swear to ya I'll be there for ya

Min & älsklingens älskade kissemisse, Tage :-)
Han är som en liten bebis, vill alltid vara i famnen och tar man inte upp honom så går han runt vid benen och jamar. Awe! :-)

Älskar er <3

Söta älsklingen och söta Tage <3 :-)
Myser till ordentligt medan jag kikar på tv. :-P

Älskade väder!! :-D

Emma Pemma och jag gjorde varsin cupcakes på jobbet i onsdags, såhär blev resultatet :-)
Min är den längst upp, ganska ful men men, det var första gången ^^

Solen lyser himlen är blå och allting är så braaaaa

Wonderbara soooooooooooool :')
Idag så blir det till att gå hem efter skolan, fika och dricka kaffe med Hännäh Montäna! :-)
Sedan så ska vi ta bilen till skolan för att möta upp Victoria och sedan åka vidare till Ö&B, kanske någon mer affär? ;-)
Sedan hem och chilla, för i kväll så kommer Victoria tillbaka och ska sova hos mig :-)

Lovely Fredag :-)

Igår var vi hos älsklingens farmor och farfar, de bjöd på trerättersmiddag, riktigt trevligt och gott! :-)
Detta var varmrätten vi fick, kött, potäter, sös och lite sådant :-)
(Från vänster)

Älsklingens kusin, Älsklingens bror och Älsklingen :-D
(Från vänster)

Rickards tjej, Rickard (gömmer sig bakom tjejen!), älsklingens farmor och farfar.

Godmorgon

Sitter just nu och har avnjutit min goda milkshake, mumsigt var det :-) Tur att jag köpte lite extra frukt igår när de hade extra pris på coop ;-)
Hihi. Idag ska vi iväg på middag till älsklingens farmor och farfar, gott :-) Men först ska jag avklara en skoldag från kvart över 11 till 4. No problems! ;-)
Nu ska jag fortsätta att prata med min syster på Facebook chatten :-D

RSS 2.0